Strechy gerard Strecha gerard oravice Strechy gerard Strechy gerard Strechy gerard

1. Garantovaná dlhá životnosť

Oceľ pokrytá hliníkovo-zinkovým náterom ZINCALUME® sa vyznačuje dlhodobou ochranou proti korózii. Kombinácia výnimočnej ochrany zinku s ochrannou bariérou hliníka zabezpečuje výnimočnú funkčnosť aluzinkovej vrstvy v takmer vo všetkých prostrediach.

Všetky nátery chrániace profil sú nanášané hneď po jeho vylisovaní. Sú rovnomerne hrubé, preto neexistuje riziko vzniku mikrotrhlín.

2. Odolnosť proti vetru a náhlym klimatickým zmenám

Krytina Gerard sa inštaluje naším unikátnym systémom upevňovania po úrovniach. Každá škridla je zaistená susednými škridlami a následne pevne ukotvená v 8 rôznych bodoch. Táto metóda zabraňuje prenikaniu vody a zabezpečuje udržanie každej škridly na svojom mieste pri silnom nárazovom vetre, uragánoch a tajfúnoch.

Zabezpečuje tiež ochranu pred prudkým šľahajúcim dažďom a intenzívnym snežením. Iné strešné krytiny sú zaistené zvislým upevňovaním alebo využívajú hmotnosť škridly s cieľom udržať ju na svojom mieste. Zvyšuje to nebezpečenstvo odtrhnutia škridiel pri silnom vetre.

 

3. Nizka hmotnosť a odolnosť proti otrasom zeme

Keramické pálené alebo betónové škridly vážia takmer 7-krát viac ako krytina Gerard s charakteristickou nízkou hmotnosťou. Zvyšuje to riziko zvýšenia nákladov na drevo alebo strešné práce. Nízka hmotnosť škridiel Gerard a jedinečný systém upevnenia zabezpečujú dodatočnú odolnosť strechy v prípade horotvorných pohybov alebo zemetrasenia. Existujú zdokumentované prípady, pri ktorých iné, ťažké strešné krytiny spôsobili spadnutie domu, zatiaľ čo strechy Gerard nachádzajúce sa na tej istej ulici ostali neporušené alebo boli poškodené len v malom rozsahu.

4. Odolnosť voči snehu, ľadu a krupobitiu

V extrémnych zimných podmienkach má krytina Gerard predpoklady odolať vysokému zaťaženiu snehom. Pri vystaveniu snehu, mrazu alebo ľadu nedochádza k zníženiu kvality vrchných ani vnútorných náterov. Pórovitý povrch zadržuje sneh do momentu, kým sa prirodzene a neškodne neroztopí. Krytina Gerard sa vyznačuje aj odolnosťou proti škodám spôsobeným krúpami s priemerom do 30 mm. Krúpy s priemerom do 90 mm môžu spôsobiť vtlačenie, avšak neprebijú sa cez  vrchnú vrstvu ani oceľový základ, vďaka čomu zostáva strecha ďalej zabezpečená pred poveternostnými vplyvmi.

5. Odolnosť proti pôsobeniu ohňa

Krytina Gerard Roofs úspešne zvládla nekompromisné medzinárodné protipožiarne testy. Nehorľavá oceľová vsádzka a vrchná vrstva zabraňujú šíreniu sa plameňov. Nízka hmotnosť krytiny Gerard významne obmedzuje riziko pádu strechy

6. Zníženie hlučnosti

Minerálny posyp a spôsob upevňovania krytiny Gerard minimalizuje prenikanie zvukov.

7. Využiteľnosť vody

Dažďová voda zbieraná zo striech Gerard bola testovaná a potvrdilo sa, že spĺňa kritériá kvality vody využiteľnej podľa smerníc Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Pred začatím zachytávania vody z novej strechy sa odporúča počkať aspoň na dva výdatné dažde.

8. Setrnosť k prostrediu

Spoločnosť AHI Roofing sa teší zaslúženej reputácii popredného svetového výrobcu profilovaných oceľových škridiel s prírodným kamenným posypom, vyrábaných v prostredí, ktoré patrí k najmenej znečisteným, resp. najčistejším miestam na svete. Oceľ, z ktorej sa škridly vyrábajú, sa produkuje unikátnym procesom pochádzajúcim z Nového Zélandu spočívajúcom na využití železitého čierneho piesku z pláží Severného ostrova na Novom Zélande, a následne sa galvanizuje zinkom a hliníkom (Zincalume®).

9. Využitie a recyklácia

Krytina Gerard sa inštaluje naším unikátnym systémom upevňovania po úrovniach. Každá škridla je zaistená susednými škridlami a následne pevne ukotvená v 8 rôznych bodoch. Táto metóda zabraňuje prenikaniu vody a zabezpečuje udržanie každej škridly na svojom mieste pri silnom nárazovom vetre, uragánoch a tajfúnoch. Krytina upevnená na streche neprodukuje žiadne výpary ani vodné emisie a podlieha veľmi miernemu rozkladu trvajúcemu mnohé desaťročia. Pri správnej montáži podľa našich pokynov môžeme na našu krytinu s úplnou istotou poskytnúť 50 ročnú obmedzenú záruku. Definitívne zužitkovanie ocele zo škridiel sa vykonáva recykláciou v špecializovaných závodoch na druhotné spracovanie ocele a jej ďalšieho využitia na oceľové produkty. na využití železitého čierneho piesku z pláží Severného ostrova na Novom Zélande, a následne sa galvanizuje zinkom a hliníkom (Zincalume®).